21 Ağustos 2019 Çarşamba

Hatsune Miku Kimdir?





Hatsune Miku


Hatsune Miku Japonya'da yaratılmış sanal bir
şarkıcıdır. Sesi Vocaloid adlı programla Saki Fujita isimli kişiden esinlenerek 31 Ağustos 2007'de piyasaya sunulmuştur. Piyasaya sunulduğundan beri Hatsune Miku ile ilgili içerikler oluşmaya başladı ve oldukça katılımcı Hatsune Miku'yu bir siber kültür haline getirdi.Şu anda Hatsune Miku bu genişleyen topluluğun sadece simgesi değil, aynı zamanda Toyoto USA ve Google gibi ABD ulusal TV reklamlarında yer alıyor. Hatta her yıl düzenlenen Magical Mirai adında 3D konserler veriliyor.


Kişilik


  • İsim: Hatsune Miku

  • Cinsiyet: Kadın

  • Ses Sanatçısı: Saki Fujita

  • Doğum Tarihi: 31 Ağustos 2007

  • Yaş: 16

    • Boy: 1:58

      • Ağırlık: 42kg

      • Vokalist Numarası: 01

      • Favori Rengi: Mavi-yeşil

      • Favori Yiyeceği: Yeşil soğan (Pırasa)

      Görünüş


      Resim KEI tarafından yapılmıştır.


      Hatsune Miku iki mavi-yeşil at kuyruğu ve bir okul üniformasına benzeyen fütüristik kıyafeti ile etkileyici bir görünüme sahiptir.

      Miku başlangıçta farklı bir saç stiline sahipti, ancak Miku'nun ilk sanatçısı KEI at kuyruklarını denedikten sonra  daha uygun olduklarını düşünüyordu. At kuyrukları o zamandan beri tasarımının ikonik bir parçası haline geldi. 22 Haziran 2012'de, Hatsune Miku'nun ikiz kuyrukları, onu 21. yüzyılın şafağındaki en iyi İkiz Kuyruk setini işaretleyerek 2000'leri en iyi temsil eden İkiz Kuyruk unvanını bile kazandı.

      Miku'nun etek ve botlarındaki dijital tasarım, sentezleyici program renklerine dayanıyor. Tasarımının bir kısmı YAMAHA'nın bazı örnek modellerine dayanıyor. At kuyruklarının etrafındaki ince kareler, özel bir malzemeden yapılmış fütüristik kurdelelerdir. KEI'nin Miku sanatında görüldüğü gibi, saçın fiziksel olarak dokunmasına gerek kalmadan Miku'nun at kuyruğunu yerinde tutabiliyorlar.

      Hachune Miku'yu içeren bir internet memesinden sonra , Miku bir taze soğan ile ilişkilendirildi. (Genellikle benzer görünümden dolayı bir pırasa ile karıştırıldı). Bu, KAITO'nun dondurma ile olan ilişkisiyle birlikte VOCALOID fandomu içinde "Öğe Savaşı" adlı bir tartışma başlattı ve VOCALOID fandomu içerisinde vokalistlerin kendilerine atanmış bir öğeye sahip olmaları geleneksel hale geldi. Ve bu olay internet üzerinde sıkışıp kalıncaya kadar tartışılmıştı.

      4 yorum:

      1. len ve rin kagamineyle aynı yıl doğmuşlar nasıl 16 yaşında oluyor?

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

          Sil
        2. O tarihler piyuasaya sunulma tarihleri. Yaşlarını Crypton kendi koydu yani

          Sil
      2. Lütfen diğerlerini de yazınız❤

        YanıtlaSil